Ciorbă de șiră de porc

Ciorbă de șiră de porc, delicioasă, cu o aromă deosebită, bună pentru zilele mai răcoroase. O ciorbă cu borș de casă și cu legume proaspete, la care se adaugă și carne de porc, numai bună pentru un prânz în familie.

ciorba

Foto: Ciorbă de șiră de porc – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
8 bucăți de șiră de porc
1 morcov
2-3 cepe 1 bucată mică de țelină
2 ardei grași
5-6 roșii proaspete
3 l borș de casă
3 ouă
leuștean, sare
Pregătești așa:
Spălăm carnea și o punem la fiert într-o oală cu apa, cât să o acopere. Morcovul și țelina se taie cubulețe. Ceapa se taie solzișori. Ardeiul se curăță de semințe, se spală și se taie cubulețe. Se ia spuma care se formează la suprafață.
Se lasă carnea în continuare să fiarbă până când se pătrunde puțin, după care adăugăm legumele și o linguriță de sare.
Când sunt aproapte fierte și carnea și legumele, se adaugă roșiile cubulețe și după 10 minute punem borșul încălzit. Lăsăm să clocotească 10 min., după care potrivim de sare și adăugăm ouăle bătute și amestecate cu leușteanul tocat.

Rețetă de Felicia (Vanea) Dobre, București

Iată aici o altă rețetă de ciorbă: Ciorbă țărănească din carne de porc.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!