Ciorbă de jumări și ștevie

Ciorbă de jumări și ștevie, aceasta este rețeta propusă de noi. Multe gospodine pun la congelator, pentru perioada de iarnă, ștevie sau lobodă, fie pentru ciorbe sau pentru alte preparate. Am scos o pungă de ștevie din congelator și am făcut această ciorbiță.

ciorba

Foto: Ciorbă de jumări și ștevie – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
250 g jumări de porc, rumenite
3 cepe
2 ardei grași
4 cartofi
350 g ștevie prefiartă
un castronel de roșii, tăiate cubulețe
3 l borș
2 ouă
sare, ulei

Pregătești așa:
Jumările se pun într-o oală cu apă la fiert, cât să le acopere. Se taie ceapa și ardeii mărunt, cartofii se taie cubulețe. După ce au fiert jumările circa 20 minute, se adaugă ceapa și ardeii, se lasă în jur de 15 minute și se adaugă cartofii și roșiile.
Când cartofii sunt aproape fierți, se pune și ștevia scursă bine de apă. După 10 minute se adaugă borșul încălzit și se lasă să dea în clocot.
Se potrivește de sare, se bat ouăle și se adaugă în ciorbă, în fir subțire.

Rețetă de Felicia (Vanea) Dobre, București

Citiți și articolul „Ștevia, una dintre bogățiile primăverii„, pentru a afla câteva lucruri importante despre ea. Intră aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!