Ciorbă de gulii dreasă cu smântână

Ciorbă de gulii dreasă cu smântână, o ciorbă apetisantă, sănătoasă și consistentă, la baza căreia stă o legumă mai puțin folosită, gulia.

ciorba

Foto: Ciorbă de gulii dreasă cu smântână – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
6 gulii tinere
250 g carne tocată
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
2 linguri orez
1 ou
sare, piper alb
1 ardei gras roșu
2 morcovi noi
1 fir de ceapă verde
3 linguri ulei
150 g smântână 20% grăsime
2 linguri făină
leuștean
Pregătești așa:
Cureți guliile, le golești de miez, păstrând pereți de aproximativ 1 cm. Le opărești până se înmoaie și le scurgi.
Toci ceapa, speli orezul, le adaugi în carnea tocată, amestecând și încorporând oul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat. Lași compoziția deoparte, până se răcesc guliile.
Toci ceapa verde, o călești în puțin ulei, adaugi făina, lași puțin, după care torni 1 cană de apă caldă, amesteci bine și completezi cu apă rece. Umpli guliile cu carnea tocată și le pui la fiert împreună cu miezul lor, mărunțit, rondelele de morcovi, cubulețele de ardei, sare și piper după gust. Amesteci într‑un castron supa călduță și smântâna. Torni amestecul în ciorbă, lași puțin pe foc, apoi iei oala de pe foc. Presari verdeața fin tocată și acoperi oala cu capac.

Rețetă de Paula Iulia Peșteșan, Cenad, jud. Timiș

Intră aici și încearcă și rețeta de Ciorbă de fasole verde (ca în Zarand).

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!