Ciorbă de curcan cu perișoare

Ciorbă de curcan cu perișoare și bogată în legume, o bunătate! Este bună atât în perioada rece cât și vara, deoarece vom folosi pentru preparare o mare varietate de legume.

ciorba

Foto: Ciorbă de curcan cu perișoare -Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 gâturi de curcan
2 linguri untură de porc
2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 păstârnac
1 gulie
1 ceapă
1 țelină mică
2 ardei grași
2 cartofi
2 roșii
sare, piper măcinat
mărar și pătrunjel verde
Pentru perișoare:
300 g piept de curcan tocat
1 ou
sare, piper măcinat
zeama de la 1 lămâie
1 lingură orez
frunze de pătrunjel tocat
Pregătești așa:
1 Cureți legumele, le tai mărunt și le călești în oala pentru ciorbă, în untura încălzită. Adaugi carnea tăiată bucăți, mai lași pe foc și pui sare și piper. Când carnea își schimbă culoarea, torni apă clocotită și lași să fiarbă.
2 Pentru perișoare, amesteci carnea de pui tocată, orezul, oul, verdeața tocată, sare și piper, după gust. După ce amestecul s‑a odihnit 10 minute, modelezi perișoare, cu mâinile umede. le pui în ciorbă când au fiert carnea și legumele și le lași să fiarbă până se ridică la suprafață. Stingi focul, presari verdeața și acrești ciorba cu zeama de la o lămâie.

Rețetă de Gheorghe Gligor, Cenad, jud. Timiș

Încearcă și Ciorbă de fasole verde (ca în Zarand). Intră aici pentru a afla rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!