Ciocănele de cocoș brezate în vin roșu

Ciocănele de cocoș brezate în vin roșu, la care vom adăuga ciuperci și măsline, un fel principal gustos și sățios.
Frunzele de dafin, erau considerate de greci simboluri ale păcii protecției divine și înțelepciunii. Frunzele de dafin încununează gustul mâncărurilor, conferindu-le aroma sa unică. Uscate întregi, frunzele de laur sunt utilizate în bucătărie la asezonarea fripturilor de vită, la pregătirea peștelui și fructelor de mare, la sosuri sau la asezonarea marinadelor și soluțiilor în care conservăm legumele.
Cunoscut ca făcând parte din peisajul mediteraneean, laurul este un copac semperviriscent care arareori crește mai înalt de 12 m, însă creșterea are loc într-un ritm lent. Dafinul este rezistent la atacul diferitelor insecte și la boli, însă este pretențios în ceea ce privește temperatura: nu rezistă la temperaturi joase, nu-i place umiditatea excesivă și nici lipsa de lumină.

ciocanele

Foto: Ciocănele de cocoș brezate în vin roșu – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
8 ciocănele de cocoș
2 linguri ulei de măsline
4 căței de usturoi
3 crenguțe de cimbru
1 foaie de dafin
500 g ciuperci brune
10 măsline kalamata
10 măsline negre
4 roșii prunișoare
1 linguriță de sare
1/2 linguriță piper
250 ml vin roșu demisec
3 crenguțe de pătrunjel proaspăt
Pregătești așa:

Într-o cratiță de fontă se sigilează ciocănelele de cocoș în două linguri de ulei de măsline.
Se curăță și se taie mărunt usturoiul. Ciupercile se taie feliuțe. După ce s-au rumenit ciocănelele, se adaugă ciupercuțele și usturoiul, iar când s-au rumenit, se adaugă vinul roșu și se lasă la gătit, fără capac, ca să se evapore alcoolul.
Se curăță roșiile de pieliță, se taie mărunt și se adaugă la gătit. Se condimentează preparatul cu sare, piper și cimbru proaspăt, se adaugă o frunză de dafin și se amestecă bine. Se pune capacul la cratița de fontă și se lasă la gătit pe foc mic, cca 90 min. Cu 10-15 min. înainte ca mâncarea să fie gata, se adaugă măslinele. La servire se garnisește cu pătrunjel verde.

Rețetă de Vasilica Burcea, Cernavodă, jud. Constanța

Încearcă și rețeta de Piept de cocoș în sos de prune!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!