Chiroște cu amestec de brânză

Chiroște cu amestec de brânză. Este un preparat pentru care vom folosi o combinație de brânză sărată de oi și brânză de burduf. Aceste chiroște sunt foarte consistente, putând fi consumate ca aperitiv, la cină, la prânz sau chiar dimineața. Sunt aperitive dar pot fi consumate și ca desert dacă le servim presărate cu zahăr pudră și nucă măcinată.
Chiroștele de ieri sunt colțunașii de azi. Se prepară cu brânză dulce, sărată, urdă, cu cartofi, indiferent ce alegere faci chiroștele vor fi apreciate de membrii familiei.

chiroste

Foto: Chiroște cu amestec de brânză – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
2 ouă
300-350 g făină
4-5 linguri apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutură:
200 g brânză sărată de oi
100 g brânză de burduf
1 ou
1 lingură unt
Pregătești așa:
Pentru aluat, bați ouăle spumă cu sarea. Adaugi făina treptat, amesteci cu lingura, iar când se întărește, frămânți cu mâna. Pui 3-4 linguri de apă, ca să se lege mai bine aluatul. Când devine omogen și nelipicios, înseamnă că este gata.
Pentru umplutură, amesteci oul cu cele două tipuri de brânză. Întinzi o foaie de aluat, o tai în pătrate și pui umplutură, apoi le pliezi pe diagonală și le presezi pe margini, cu furculița.
În 3-4 l de apă clocotită, cu un praf de sare, pui la fiert câteva chiroște și le fierbi 10-15 minute după ce s-au ridicat la suprafață. Le scoți cu o paletă și procedezi la fel cu seriile următoare. Fierbinți, le amesteci cu unt și le servești calde, simple sau presărate cu zahăr ori cu nucă și smântână.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!