Chifteluțe umplute, la grătar

Chifteluțe umplute, la grătar, un preparat sățios și surprinzător de savuros, minunate pentru ieșirile la iarbă verde.
Carnea de vită este clasificată drept carne roșie – un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât puiul sau peștele. Este preparată sub formă de fripturi și este bogată în diverse vitamine și minerale, în special fier și zinc. Carnea de vită conține creatină care este sursa de energie a mușchilor. Mai conține și carnitină care sustine metabolismul normal al grăsimilor. Conține potasiu și este bogată în proteine de calitate. Carnea de vită mai conține: zinc, magneziu, fier, vitamina B6, B12, E.
Carnea de vită se împarte în mai multe categorii: antricot (pentru fripturi delicioase), vrăbioare (e bine să fie gătită lent), pilpa și spata, rasol (din care se pot face preparate delicioase), piept (asezonat cu condimente), fleica, coastele (gătire lentă, pentru ciorbe), mușchi (o carne fragedă, preparată la temperaturi mari, în timp scurt), apoi limbă, coadă și picioare (pentru ciorbe, diferite mâncăruri). Indiferent ce tip de carne de vită vom folosi preparatele obținute vor fi gustoase și sănătoase.

chiftelute

Foto: Chifteluțe umplute, la grătar – Arhiva City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g carne de vită tocată
sare, piper
1 ceapă sau 2-3 fire de ceapă verde
1 legătură pătrunjel
4 căței de usturoi
4 felii de cașcaval
Pregătești așa:
Toci fin ceapa și pătrunjelul. Le amesteci cu carnea de vită tocată și usturoiul zdrobit, sare și piper după gust. Formezi chifteluțe pe care le aplatizezi și în mijlocul cărora pui câte o bucată de cașcaval, bine acoperită cu carne.
Le așezi pe grătarul încins și le rumenești pe ambele părți. Le servești cu o garnitură de ciuperci și ardei fripte tot pe grătar, sau cu orice altă garnitură.

Pregătire 15 minute; Coacere 15 minute
Rețetă de Liliana Petra, Ibănești Pădure, jud. Mureș

Încearcă și aceste chifteluțe aromate!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!