Chifteluțe de pește în sos de legume

Chifteluțe de pește în sos de legume, o mâncărică ușoară pentru cei care preferă carnea de pește.
Carnea de pește a fost întotdeauna recomandată de nutriționiști. Aceștia propun un consum regulat pe săptămână de pește, la orice vârstă, pentru combaterea unei game largi de afecțiuni. Conform strudiilor de specialitate, creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna funcționare depinde mult de aportul de fosfor, pe care îl găsim în pește.
Carnea de pește este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega -6. Cantitățile de minerale și nutritive diferă în funcție de tipul de pește. De exemplu peștele slab conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3.
Cu toate acestea trebuie să avem grijă și la faptul că peștele are un conținut de mercur, mai scăzut sau mai ridicat, în funcție de soiurile de pește. Soiurile de pește cu un conținut ridicat de mercur sunt: merlin albastru, pește spadă, rechin, macrou sau merluciu (în cantitate moderată). Pot fi consumați fără probleme: hering, ton la conservă, codul, somonul, eglefinul

chiftelute

Foto: Chifteluțe de pește în sos de legume – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 conserve de ton
2 cepe
2 ouă
3-4 linguri pesmet
busuioc
verdeață
sare și piper

Pentru chifteluțe:
1 dovlecel
2 cepe
2 vinete
1 ardei gras roșu
sare
piper
50 g unt
250 ml vin
1 lingură făină (pentru sos)
Pregătești așa:
Mărunțești tonul și îl amesteci cu ceapa (dată prin răzătoare și scursă bine), ouăle, pesmetul, sarea, piperul și verdeața. Dai amestecul la rece. Mărunțești toate legumele (pot fi și congelate) și, împreună cu ceapa, le călești în unt puțin timp.
Presari făina și o amesteci foarte bine, turnând în același timp și vinul, sarea și piperul. În acest sos, așezi chifteluțele formate din amestecul dat la rece, cu mâna umedă și dai tava la cuptor timp de 30 de minute. Presari verdeața.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Verginia Alexandru, Iași

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!