Chifteluțe daneze de pește

Chifteluțe daneze de pește, o gustare excelentă pentru o cină cu prietenii. Aceste chifteluțe sunt foarte bune alături de o salată verde sau după preferință. Este de preferat să folosiți pește proaspăt.

chiftelute

Foto: Chifteluțe daneze de pește – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g cod sau altă specie de pește proaspăt sau congelat
1 ceapă
2 linguri cubulețe de bacon
2 căței de usturoi
2 felii de pâine
100 ml lapte
2 ouă
sare, piper
pesmet
1 lămâie
câteva fire de pătrunjel
ulei pentru prăjit
Pregătești așa:
Tai ceapa mărunt și usturoiul felioare subțiri. Călești ceapa și usturoiul în puțin ulei, apoi adaugi baconul tăiat cubulețe cât mai fine. Treci peștele prin mașina de tocat și adaugi sare și piper. Înmoi pâinea în lapte, apoi o storci și o amesteci împreună cu peștele, cubulețele de bacon, ceapa, pătrunjelul, zeama de la ½ lămâie și un ou.
Modelezi mici sfere pe care le treci prin ou bătut și prin pesmet și le prăjești în ulei. Le servești calde, alături de lămâie sau cu sos remoulade.
Sfat: Pentru o pastă mai fină, noi am trecut și cubulețele de bacon prin mașina de tocat

Rețetă de Elena Râncioagă, Izvoru, jud. Prahova

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!