Chec vegetarian cu fulgi de ovăz

Chec vegetarian cu fulgi de ovăz, un aperitiv delicios, o gustare consistentă sau chiar o cină pe placul întregii familii. Un chec pe care îl recomandăm și pentru modul facil de preparare.
Se pare că checul se prepara încă din 1700 în Marea Britanie și se numea “pound cake”, deoarece la preparare se folosea câte un pound (o livră), adică o jumătate de kilogram din fiecare ingredient necesar coacerii sale. De-a lungul timpului rețeta a suferit multe modificări în funcție de gusturile fiecăruia. Unii au adăugat fructe uscate, în anumite zone din Franța la chec se mai adăuga bucățele de banane sau rompentru o aromă mai puternică și se elimina gălbenușurile. La un moment dat checul a fost trasformat în aperitiv. Astfel că în compoziție se adăuga bucățele mici de carne, cubulețe de legume fierte, brânză sau cașcaval.

chec

Foto: Chec vegetarian cu fulgi de ovăz – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
120 g fulgi de ovăz
150 g brânză telemea
400 ml lapte dulce
2 ouă
1 pachet praf de copt
1 lingură alune măcinate
2 morcovi
1 lingură susan
2 linguri pătrunjel verde
6 fire de ceapă verde
2 linguri bulion
1 lingură boia de ardei dulce
Pregătești așa:
Fierbi timp de 5 minute fulgii de ovăz în lapte, apoi adaugi alunele măcinate. Separat, fierbi morcovii tăiați rondele, după care îi scurgi bine de apă. Bați ouăle, le amesteci cu fulgii de ovăz, adaugi bulionul, morcovii fierți, 1 pachet de praf de copt, susanul, boiaua de ardei, pătrunjelul tocat fin, ceapa tăiată mărunt și brânza tăiată cubulețe.
Amesteci cu grijă, apoi torni compoziția într-o formă de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină. Coci checul la foc potrivit aproximativ 25 de minute (până se rumenește).

Pregătire: 40 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Ioana Petrov, loc. Babadag, jud. Tulcea

Încearcă și rețeta de Chec cu măsline și cârnați, o gustare ușor picantă, perechea ideală a unei halbe de bere.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!