Chec în trei culori cu alune

Chec în trei culori cu alune, un desert special, un chec deosebit pentru evenimente deosebite. Conține arome cuceritoare de: alune, ciocolată și portocale. Servește o felie lângă paharul de lapte!
Pentru că denumirea rețetei este de chec în trei culori, să aflăm câteva aspecte despre influența culorilor asupra apetitului. Roșul poate să crească tensiunea arterială, dar și să îmbunătățească funcționarea inimii, este o culoare a pasiunii și poate să ne aducă un strop de energie în plus, la ora de masă. Galbenul, adesea asociat cu energia bucuriei, optimismului și cu fericirea, este de asemenea o culoare care stimulează apetitul. Portocaliul stimulează activitatea intelectuală, dar și apetitul. Verdele reprezintă prospețimea și este adesea asociat cu ideea de abundență.

chec

Foto: Chec în trei culori cu alune – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
5 ouă
1 cană zahăr
1 cană ulei
2 căni făină
1 plic zahăr vanilinat
1 praf de șofran
coaja rasă de la 1 portocală
100 g ciocolată de menaj
100 g alune de pădure crude
Pentru decor:
100 g ciocolată
50 ml lapte
Pregătești așa:
Mixezi într-un bol gălbenușurile cu uleiul, adăugându-l câte puțin, ca la maioneză. Bați albușurile spumă tare, apoi încorporezi câte puțin zahăr și bați în continuare până se dizolvă. În crema de gălbenușuri, adaugi zahărul vanilinat și făina cernută, alternând cu spuma de albușuri.
Repartizezi compoziția în 3 boluri. În primul bol adaugi șofran și coajă de portocală rasă. În al doilea bol adaugi alunele măcinate mare, iar în al treilea, ciocolata topită la bain-marie și răcită.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă pentru cozonac. Torni compoziția cu ciocolată, apoi pe cea cu șofran și pe cea cu alune. Fie le marmorezi, fie le depui în straturi, astfel încât feliile să aibă un aspect de mozaic. Coci checul 35-40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
După ce s-a răcit checul, îl glazurezi cu ciocolată topită la bain-marie împreună cu laptele.

Pregătire 25 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Mihaela Neamțu, Satu Mare

Intră aici și încearcă rețeta unui chec aperitiv.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!