Chec de căpșuni, cu glazură de vanilie

Chec de căpșuni, cu glazură de vanilie, un desert delicios, care poate fi preparat pentru zile speciale, dar poate fi oferit familiei în oricare din zilele săptămânii.

chec

Foto: Chec de căpșuni, cu glazură de vanilie  – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru chec:
5 ouă
200 g făină
200 g zahăr
1 linguriță praf de copt
4 linguri ulei
2 pliculețe zahăr vanilat
căpșuni proaspete
puțină sare
Pentru glazură:
40 lingurițe zahăr pudră
2 linguri unt topit
căpșuni tăiate cubulețe
½ linguriță esență de vanilie
2 linguri frișcă lichidă
Pregătești așa:
1 Mixezi albușurile cu puțină sare, apoi adaugi treptat zahărul și zahărul vanilat și continui să mixezi până obții o spumă tare. Mixezi gălbenușurile cu ulei și le încorporezi în spuma de albușuri, amestecând cu o spatulă, apoi încorporezi făina cernută împreună cu praful de copt.
2 În tava tapetată cu hârtie de copt, torni o parte din compoziție, presari uniform căpșuni tăiate cubulețe, acoperi cu aluat și din nou cu căpșuni, dar ai grijă să păstrezi câteva fructe pentru decor.
3 Coci checul 30‑40 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180ºC.
4 Pentru glazură, pui toate ingredientele într‑un bol și le amesteci cu un mixer vertical. După ce s‑a răcit checul, îl acoperi cu glazură și cu felii de fructe.

Rețetă de Diana Popa, Covasna

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!