Cărți de joc, un desert special

Cărți de joc se numește rețeta pe care v-o oferim în continuare. Este un desert foarte gustos, care arată foarte bine și de care copiii noștri vor fi încântați. Nu sunt greu de preparat aceste „cărți de joc„, dar rezultatul este de efect.

carti de joc

Foto: Cărți de joc – Arhivă City Publishing SRL

Pentru acest desert, printre altele, vom folosi cuișoare, niște mirodenii despre care xvă vom spune câte ceva. Syzygium aromaticum, provenind din familia Myrtaceae (din care mai fac parte eucaliptul, dafinul), copacul din care sunt extrași binecunoscuții muguri, este semperviriscent și crește înalt de 8-12 metri, așa încât recoltarea nu este tocmai la îndemână. Pentru a obține un kilogram de cuișoare uscate, se folosesc între 8000 și 14000 de muguri, în funcție de cât de mari sau cât de maturi sunt.
Mugurii sunt culeși manual, dar adesea, pentru o mai mare eficiență, culegătorii bat ramurile cu tulpini de bambus. Întinși la soare în straturi subțiri, mugurii sunt uscați la soare, timp de 4-7 zile. Cu cât mai rapidă uscarea, cu atât mai bun devine condimentul.

Ingrediente:
400 g miere
280 g zahăr pudră
1 vârf cuțit cuișoare pisate
1 lingură margarină
făină cât cuprinde(circa 600 g)
un praf de sare
Pregătești așa:
Amesteci bine mierea cu zahărul, scorțișoara, cuișoarele și praful de sare și le pui într-un vas pe foc, lăsând să dea un clocot. Iei de pe foc și adaugi făină, puțin câte puțin, până obții un aluat tare, dar ușor de întins, elastic (altfel vor ieși cărțile foarte tari).
Întinzi o foaie de 1 cm grosime și decupezi dreptunghiuri de mărimea unei cărți de joc. Așezi “cărțile” într-o tavă unsă și presărată cu făină. Iei fiecare bucată și o ungi cu o pană înmuiată în apă. Decorezi, imitând cărțile de joc, cu: alune, nuci decojite, stafide, vișine și bucăți de rahat colorat.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!