Bulete bavareze la cuptor

Bulete bavareze la cuptor este o rețetă de aperitiv delicioasă, pe care o putem consuma ca atare sau sub formă de garnitură la diferite fripturi.
Ce este emmentaler? Emmentaler sau Emmenthal este o brânză galbenă, de duritate medie, originară din zona din jurul Emmental, în cantonul Berna din Elveția. Este clasificat ca brânză de tip elvețian sau alpin (conform Wikipedia). Această brânză este preparată din lapte de vacă printr-o metodă de presare la cald și afânare timp de 7 săptămâni.

bulete

Foto: Bulete bavareze la cuptor – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 kg cartofi de fiert
1 legătură arpagic
1 varză creață (500 g)
1 ceapă
40 g unt
100 g cașcaval
emmentaler ras
sare, piper măcinat
125-150 g făină
4 ouă
nucșoară rasă
200 ml smântână
Pregătești așa:
Speli cartofii și îi fierbi până se înmoaie. Speli și toci arpagicul, iar varza o tai fâșii subțiri. Ceapa tocată mărunt o călești în unt topit, până când se înmoaie. Adaugi varza și 250 ml apă, o fierbi 10-15 minute, apoi o condimentezi cu sare și piper.
Strecori cartofii, îi cureți de coajă și îi pasezi. Lași cartofii la răcit. Adaugi apoi 150 g făină, 2 ouă, arpagicul, condimentezi cu sare, piper și nucșoară. Aluatul trebuie să fie ușor de modelat. Dacă este nevoie, mai adaugi făină.
Modelezi din aluat un cilindru, cu ajutorul mâinilor date prin făină, apoi îl tai în 12 bucăți egale. Din aceste bucăți formezi biluțele și le fierbi în cantitate suficientă de apă clocotită cu sare, circa 15 minute. Scoți biluțele cu o spumieră și le lași la scurs.
Ungi un vas termorezistent, pui varza și așezi deasupra biluțele fierte. Amesteci smântâna cu 2 ouă și 50 g cașcaval, condimentezi cu nucșoară și piper și torni amestecul în tavă, peste biluțe. Presari deasupra restul de cașcaval ras (50 g) și lași la cuptor pentru 25 de minute, la 200 de grade Celsius.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud. Olt

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!