Budincă de vinete cu brânză

Budincă de vinete cu brânză, o budică apreciată de toți ai casei pentru gustul ei deosebit și pentru consistență. Pentru că suntem în plin sezon al vinetelor, piața fiind plină cu aceste legume, rețeta de budincă propusă vine la fix pentru o idee de mâncare delicioasă.

budinca

Foto: Budincă de vinete cu brânză – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
3 vinete subțiri, cu mai puține semințe
500 g smântână degresată
4 ouă
4 roșii
300 g brânză telemea
1 linguriță griș sau făină
2 linguri unt
4 linguri pesmet
sare
piper
boia dulce
1 vârf de cuțit coriandru
1 legătură mărar sau pătrunjel
Pregătești așa:
Decojești vinetele și le tai în felii subțiri, pe lungime. Le presari cu sare, iar după 1/2 oră, le speli și le opărești sau le frigi pe grătar.
Mixezi într-un bol ouăle cu brânza rasă, grișul, smântâna, coriandrul, verdeața fin tocată, sare, boia și piper după gust.
Ungi o tăviță înaltă cu unt și o tapetezi cu pesmet. Pui un strat de vinete, 1/2 din compoziția cu brânză, repeți straturile și acoperi cu rondele de roșii. Razi deasupra brânză și introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute. Porționezi budinca după ce s-a mai răcorit.

Pregătire 25 minute; Coacere 40 minute
Rețetă de Cornelia Munteanu, Tulcea

Intră aici și încearcă Budinca brutarului cu ierburi de Provence.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!