Budincă de fasole verde

Budincă de fasole verde este rețeta propusă de noi. Este o budincă ușor de preparat care poate fi consumată la prânz sau la cină, este consistentă și arată excelent.
Fasolea verde este originară din America Centrală și de Sud. A fost adusă în zonele mediteraneene de Cristofor Columb în anul 1492, cultivată intens în Italia, Grecia și Turcia. Foarte important, fasolea verde a suferit o modificare esențială, pe care o datorăm lui Calvin N. Keeney, cel care a reușit să elimine acea ață necomestibilă, acesta fiind denumit „tatăl fasolei fără ață.„
Fasolea verde conține vitamina C, provitamine A, vitamine din grupul B, vitamina E, acid folic, minerale și celuloză. Este folosită în prepararea ciorbelor, a mâncăruri cu sos la care putem adăuga și carne, în diferite salate și budinci. Nu este un secret faptul că fasolea verde are un conținut scăzut de amidon, fiind un aliment recomandat în diete. Conține 0.1 g de grăsimi și doar 7 g de carbohidrați per 100 g, fiind foarte ușor de digerat. 

 

budinca

Foto: Budincă de fasole verde – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 kg fasole verde
3-4 roșii
6 ouă
50 g costiță afumată
100 ml lapte dulce
1 lingură de făină
1 ceapă
verdeață
ulei
Pregătești așa:
Speli bine fasolea și o pui la fiert în apă cu sare. Opărești roșiile, le cureți de pielițe și le tai cubulețe. Tai și costița feliuțe și o pui la prăjit în puțin ulei, apoi adaugi ceapa tăiată mărunt. Ungi un vas cu ulei și așezi un strat de fasole, unul de roșii și altul de costiță cu ceapă rumenită. Continui operația până se termină toată cantitatea.
Amesteci gălbenușurile cu laptele și cu făina și, separat, bați albușurile spumă. Adaugi albușurile în compoziția cu gălbenușuri, pui verdeața tocată, potrivești gustul de sare și torni totul peste fasole. Dai budinca la cuptor 20-25 de minute, să se gratineze.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Claudia Poppel, Hunedoara

Încercați și Budinca de vară dulce.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!