Budincă de ciocolată

Budincă de ciocolată, cu aromă de portocale, un deliciu savurat în pauza de cafea, o gustare deosebită.
După cum se știe, în ultimii ouăle au fost împărțite în patru categorii. Acestea sunt însemnate cu cifrele 0, 1, 2 și 3. Poate că nu tată lumea știe ce reprezintă aceste cifre, de aceea vă oferim câteva date în acest sens.
Astfel, categoria 3 arată că ouăle sunt provenite de la găini crescute în baterii, categoria 2 provine de la găini crescute în hale, la sol, categoria 1 provine de la găini crescute în aer liber, iar categoria 0 reprezintă ouăle ecologice, de la găini crescute în ferme ecologice şi hrănite cu furaje care nu conţin făină proteică de origine animală, aditivi sau conservanţi.
Mai trebuie să știm că un ou ținut în frigider trebuie consumat în cel mult două săptămâni. Poţi testa dacă oul e proaspăt punându-l într-un vas cu apă. Dacă stă pe fundul vasului, îl poţi consuma liniştit, dacă se ridică, înseamnă că e învechit.

budinca

Foto: Budincă de ciocolată – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
150 g ciocolată de menaj
150 g unt
150 g zahăr
150 g nuci coapte mărunțite
150 g coajă de portocală confiată
6 ouă
2 linguri amidon
2 lingurițe rom
1 plic zahăr vanilinat
300 ml frișcă
Pregătești așa:
Mixezi untul cu zahărul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile și omogenizezi. Topești ciocolata la bain-marie și o adaugi călduță în crema cu gălbenușuri, apoi adaugi pe rând romul, nucile, amidonul amestecat cu 200 ml frișcă, zahărul vanilinat și albușurile bătute spumă.
Ungi cu unt o formă pentru budincă sau mai multe vase tip ramekin. Torni compoziție și pui formele într-o tavă cu apă, astfel încât nivelul apei să treacă puțin de jumătatea înălțimii. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45 de minute.
Servești porțiile decorate cu frișca rămasă, bătută și, dacă dorești, alături de un sos de ciocolată cu aromă de portocale.

Pregătire 25 minute; Coacere 45 minute
Rețetă de Floarea Călinescu, București

Intră aici și încearcă rețeta!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!