Budincă de cartofi cu păstrăv

Budincă de cartofi cu păstrăv, prânzul ideal pentru nepoții aflați în vacanță la bunici, dar și pentru părinții acestora. O budincă deosebit de gustoasă și consistentă.
Carnea de pește este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega -6. Cantitățile de minerale și nutritive diferă în funcție de tipul de pește. De exemplu peștele slab conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3.
Cu toate acestea trebuie să avem grijă și la faptul că peștele are un conținut de mercur, mai scăzut sau mai ridicat, în funcție de soiurile de pește. Soiurile de pește cu un conținut ridicat de mercur sunt: merlin albastru, pește spadă, rechin, macrou sau merluciu (în cantitate moderată). Pot fi consumați fără probleme: hering, ton la conservă, codul, somonul, eglefinul.

budinca

Foto: Budincă de cartofi cu păstrăv – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 morcovi
10 cartofi
condiment din legume uscate
500 g file de păstrăv
1 lămâie
3 linguri muștar
sare, piper
1 ceapă roșie
4 fire ceapă verde
250 g iaurt natural
2 ouă
3 linguri parmezan ras
opțional, 1 pahar mic de vin alb
Pregătești așa:
Decojești și speli cartofii și morcovii. Îi fierbi în apă cu condimentul din legume uscate și 1 lingură ulei, pentru 10 minute, astfel încât să rămână întregi și fermi.
Presari peștele cu sare și îl ungi cu muștarul amestecat cu zeama de lămâie. Îl păstrezi la rece timp de 15 minute.
Tai ceapa solzișori, o călești în 2 linguri ulei, apoi o adaugi pe cea verde și peștele, doar pentru 5 minute, pe partea neunsă. Poți să stropești cu puțin vin alb, care dă gust rafinat peștelui.
Într-o formă termorezistentă unsă, pui cartofii tăiați sferturi și amestecul cu pește. Bați ouăle cu sare, muștar, smântână, iaurt și întinzi amestecul peste ingredientele din tavă. Presari parmezan și coci la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Porționeaz-o când s-a mai răcorit!

Pregătire 30 minute; Coacere 35 minute
Rețetă de Elena Jerlăianu, București

Pregătește și Budincă de conopidă cu pește afumat folosind rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!