Budincă de carne cu gălbiori

Budincă de carne cu gălbiori. Gust de roade proaspete, din pădure. Porții bune de luat la pachet, pentru pauza de la serviciu. Folosind carne tocată de vită sau de pasăre, preparatul este consistent, are un gust deosebit și nu ete greu de preparat. Poate fi consumată și la prânz dar și la cină, de întreaga familie.

budinca

Foto: Budincă de carne cu gălbiori – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g carne macră de vită sau carne de pasăre
2 cartofi
200 g gălbiori proaspeți
2 cepe
3 albușuri
5-6 căței de usturoi
4-5 linguri pesmet
sare, piper
1 lingură făină
200 ml lapte
1 lingură boia dulce
1 vârf de cuțit boia iute
ulei
Pregătești așa:
Fierbi bine carnea, apoi o scurgi și o tai mărunt sau o mărunțești în blender. În alt vas, fierbi cartofii tăiați cubulețe. Speli gălbiorii și ceapa și le tai mărunt. Le călești puțin, în 2 linguri de ulei, apoi adaugi carnea fiartă și mărunțită. Picuri puțină apă și lași să fiarbă câteva minute, până scad.
Torni în vas făina amestecată cu lapte rece și amesteci până se îngroașă sosul. Asezonezi amestecul cu usturoi zdrobit, piper și boia iute. Adaugi ½ din cartofii scurși, ½ din cartofi zdrobiți, pesmetul și albușurile bătute spumă.
Ungi cu unt și tapetezi cu pesmet o tavă de chec sau o tavă ovală. Coci budinca la 200ºC, pentru 25-30 de minute. O tai felii după ce s-a răcit și o consumi cu legume proaspete.

Pregătire 60 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Poți urmări modul de preparare a acestei rețete în formă video. Intră aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!