Brioșe aperitiv cu spanac și mozzarella

Brioșe aperitiv cu spanac și mozzarella, excelente lângă un pahar cu lapte băut, brioșe foarte potrivite pentru petrecerile verii.
Mozzarella este o brânză delicioasă care, de câțiva ani buni, a apărut și în magazinele noastre, ne încântă papilele gustative în diferite preparate sau simplă cu o roșioară alături.
Se pare că acest tip de brânză, preparată din lapte de bivoliță, a ajuns în Roma din Egipt, încă de pe vremea Cleopatrei. Locul de baștină al acestei brânze este Italia, mai precis zona Campania.
Preparare. La bază, mozzarella este preparată din laptele de bivoliță, însă pentru că este nevoie de o cantitate destul de mare de lapte (pentru 1 kg de mozzarella este nevoie de 10 l de lapte), a fost adoptată și varianta din lapte de vacă. Mai întâi se prepară cașul din lapte de bivoliță sau de vacă, apoi este tăiat în bucăți și introdus în apă fierbinte. Se frământă până se obține o compoziție omogenă, care se desprinde în fâșii. Se taie („mozzare„ în limba italiană înseamnă „tăiat„) în forma dorită și se conservă în saramură.

briose

Foto: Brioșe aperitiv cu spanac și mozzarella – Arhivă City Publishing SRL

 

Îți trebuie:
300 g spanac
1 morcov mic
2 linguri ulei
100 g mozzarella
130 g făină
2 ouă
125 g iaurt
50 ml ulei de măsline
1/2 plic praf de copt
1/2 linguriță de sare
Pregătești așa:
Cureți spanacul și îl speli în mai multe ape. După ce s-a scurs, îl tai fâșii, apoi îl călești timp de un minut, în uleiul încins, împreună cu morcovul ras fin.
Mixezi într-un bol ouăle cu iaurtul, sarea și uleiul. Adaugi făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizezi. În compoziția obținută, încorporezi legumele răcite și mozzarella dată pe răzătoarea mare.
Tapetezi cu hârtii de copt tava pentru brioșe. Umpli 2/3 din volumul formelor și le coci 25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Pregătire 25 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!