Brânzoaice preparate la tigaie

Brânzoaice preparate la tigaie, ca la bunica, ca în copilărie. Brânzoaice care pot fi consumate ca desert sau la micul dejun.

branzoaiced

Foto: Brânzoaice preparate la tigaie – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
600-700 g făină
2 gălbenuşuri
1 bol lapte călduț
drojdie cât o nucă
1 praf de sare
Îți trebuie pentru umplutură:
circa 400 g brânză dulce
1 ou
2 albuşuri
zahăr vanilinat
coajă de lămâie
1 ceaşcă zahăr tos
zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
150 ml ulei pentru prăjit
Pregăteşti aşa:
1. Faci un aluat potrivit de tare, din ingredientele date, pe care îl lași să dospească la cald. Pentru umplutură, amesteci brânza dulce cu mirodeniile şi ouăle.
2. Împarţi aluatul în bucăţi pe care le aplatizezi cu sucitorul. Pui cu lingura umplutură, pe jumătate din disc, presari zahăr tos şi pliezi aluatul. Ungi cu apă marginile discului și presezi, ca să se lipească.
3. Le prăjești în tigaie, în baie de ulei încins. Le scoți pe şervete absorbante și le pudrezi cu zahăr aromat.

Rețetă de Maria Iosip, Galați

Încearcă și Brânzoaice cu sos de roșii și praz.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!