Borș de știucă și guvizi

Borș de știucă și guvizi, un gust inconfundabil. O ciorbiță pentru cei care preferă să mănânce carne de pește, fie în ciorbiță, saramură, prăjit, cu sos etc. Este indicat ca ciorba să fie preparată cu un borș făcut în casă, acru și sănătos. Pentru cei care nu știu să preparare borșul vă oferim mai jos o rețetă care să vă ajute să faceți în casă, mai ales că se poate prepara o cantitate mai mare, pe care o puteți păstra pentru mai multe ciorbe.

bors

Foto: Borș de știucă și guvizi – Arhivă City Publishing SRL

Îţi trebuie:
1 știucă
1 1/2 kg guvizi
1 ceapă
1 ardei gras
2 felii de țelină
1 morcov
suc de roșii, după gust
1 1/2 l borș
sare
leuștean verde
Pregătești așa: Cureți peștele, îl speli și porționezi știuca, dar lași guvizii întregi. Cureți legumele, le speli și le tai mărunt. Le pui la fiert în 5 litri de apă, cu un praf de sare. Când sunt aproape fierte, pui borșul cald, fiert în prealabil, sucul de roșii, peștele și lași să mai fiarbă 10-15 minute. Sărezi ciorba după gust, stingi focul și presari leușteanul proaspăt, tocat mărunt.
Poți servi borșul alături de mămăliguță caldă și ardei iute.

Rețetă de Felicia Vanea, București

Iată aici rețeta promisă: Borș de casă – rețetă mănăstirească.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!