Borș de pește și legume

Borș de pește și legume, o rețetă primită de la cititoarea revistei noastre, pe care v-o împărtășim și dumneavoastră.
Carnea de pește a fost întotdeauna recomandată de nutriționiști. Aceștia propun un consum regulat pe săptămână de pește, la orice vârstă, pentru combaterea unei game largi de afecțiuni. Conform strudiilor de specialitate, creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna funcționare depinde mult de aportul de fosfor, pe care îl găsim în pește.
Carnea de pește este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega -6. Cantitățile de minerale și nutritive diferă în funcție de tipul de pește. De exemplu peștele slab conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3.
Cu toate acestea trebuie să avem grijă și la faptul că peștele are un conținut de mercur, mai scăzut sau mai ridicat, în funcție de soiurile de pește. Soiurile de pește cu un conținut ridicat de mercur sunt: merlin albastru, pește spadă, rechin, macrou sau merluciu (în cantitate moderată). Pot fi consumați fără probleme: hering, ton la conservă, codul, somonul, eglefinul

bors

Foto: Borș de pește cu legume – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
600 g pește
1,5 kg resturi de pește (cap de pește sau pești mai mici)
300 g zarzavat
350 g roșii
1 ceapă
5 fire ceapă verde
30 g orez
sare
câțiva cartofi
piper
3 linguri Delikat Borș Magic
1 legătură leuștean
2 l apă
Pregătești așa: Speli peștele și pui să fiarbă încet, mai întâi resturile de pește, zarzvavatul, ceapa și sarea. După 4 minute strecori și pui din nou la fiert cu peștele tăiat bucăți egale, roșiile curățate și tăiate, orezul opărit și 3 linguri de Delikat Borș Magic. Lași să fiarbă la foc mic, pentru a nu se zdrobi peștele. Presari deasupra verdeața tocată și puțin piper măcinat.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă trimisă de Narcisa Pruteanu, com. Zorleni, jud. Vaslui

Încearcă și rețeta Ciorbă de pește dreasă ca la Sulina.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!