Bomboane cu polen și fulgi de secară

Bomboane cu polen și fulgi de secară, dar și cu delicioasele semințe de cânepă decorticate. Bomboane pe care cei mici le vor savura cu plăcere.

bomboane

Foto: Bomboane cu polen și fulgi de secară – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
7 linguri fulgi de secară sau de ovăz
30 curmale mici spre medii
1 banană
6 linguri caju crud
2 linguri făină sau seminţe de cânepă decorticate
câte 3-4 linguri de polen crud și semințe de cânepă decorticate, pentru decor
Pregătești așa:
Mărunţești fulgii de secară sau de ovăz în robotul de bucătărie sau în râșniță, fără să ajungă la o textură fină, de făină. Mărunţești şi semințele de caju.
Dacă sunt foarte deshidratate, lași curmalele să stea acoperite cu apă, pentru 1/2 oră. Apoi le mixezi în robotul de bucătărie, până obții un piure. Adaugi banana și mixezi, apoi adaugi seminţele de cânepă și restul ingredientelor uscate. Va rezulta o compoziție lipicioasă, pe care o lași la rece 15 minute.
Cu mâinile unse, modelezi între palme câte o linguriță de compoziție și treci bilele fie prin polen, fie prin semințe de cânepă. Rezultă 17 bomboane pe care le păstrezi la rece.

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Încercați și rețeta de Bomboane rafaello cu lapte condensat, a căror rețetă o găsiți aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!