Bienenstich sau Înţepătura albinei

Bienenstich este un desert pentru prepararea căruia se folosește mierea. Conform Wikipedia „Prăjitura bienenstich sau Prăjitură de albine este un desert german format dintr-un aluat de drojdie dulce cu un topping la cuptor de migdale caramelizate și umplut cu o crema de vanilie, unt sau cremă.„ Înţepătura albinei (Bienenstich) este cea mai gustoasă prăjitură cu migdale, iar prepararea lui necesită multă răbdare, însă rezultatul este deosebit.

Bienenstich

Foto: Bienenstich – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
2 ouă
50 g zahăr tos
200 ml lapte
80 g unt
1 praf de sare
300-350 g făină
20 g drojdie proaspătă sau 1 linguriță drojdie uscată
Îți trebuie pentru glazură:
100 g migdale feliate
80 g unt
80 g zahăr
3 linguri miere
2 linguri smântână pentru gătit
Îți trebuie pentru cremă:
250 ml lapte
50 g zahăr
3 gălbenușuri
3 linguri făină
2-3 linguri unt
1 praf de sare
1 păstaie de vanilie
Pregătești așa:
Faci un aluat moale, pe care îl frămânți puțin și îl lași să crească acoperit.
Pentru glazură, amesteci pe foc ingredientele, mai puțin migdalele. După ce ai omogenizat sosul, adaugi fulgii de migdale.
Așezi aluatul într-o formă de tort, în prealabil unsă cu unt. Întinzi deasupra sosul călduț de migdale și coci tarta la foc mediu, pentru aproximativ 40 de minute, până când capătă o crustă maronie.
Încălzești laptele împreună cu semințele din păstaia de vanilie. Când a ajuns la temperatura de fierbere, stingi focul și lași laptele să se răcească acoperit. Amesteci la bain-marie gălbenușurile cu zahărul și sarea. Torni treptat laptele strecurat și fierbi crema amestecând încontinuu, până se îngroașă. Freci spumă untul și adaugi crema răcită, lingură cu lingură.
După ce s-a răcit blatul, îl tai în 2 și îl umpli cu cremă. Păstrezi prăjitura la rece.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Maria Iosip, Galați

Prăjitura roz este  un alt desert pentru care vom folosi în preparare mierea.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!