Smoothie bicolor cu banane

Smoothie bicolor cu banane, o băutură foarte gustoasă și sănătoasă pe care o putem prepara în orice anotimp și poate fi consumată de toți membrii familiei.
Bananele se găseau inițial în Asia de sud-est, în special în India. Au fost aduse în Vest de către cuceritorii arabi în 327 î.Hr. și, în cele din urmă, au ajuns în Lumea Nouă duse acolo de exploratori și misionari. Producția de banane în masă a început în 1834 și a început să ia avânt la sfârșitul anilor 1880.
Este un fruct foarte gustos, dulce, apreciat de toată lumea, folosit la prepararea diferitelor prăjituri, la torturi, pentru salate de fructe, sau, după cum vedeți, la prepararea unui smoothie.
Astăzi există până la 500 de varietăți de banane, în funcție de zona în care este cultivată. Bogată în potasiu și fibre, banana se numără printre cele mai populare și consumate fructe din întreaga lume, fiind găsită pe piață în toate anotimpurile. Cei mai mari producători de banane sunt pe plantațiile din Ecuador, Costa Rica, Mexic și Brazilia, consumul lor clasându-se pe locul al patrulea după orez, grâu și porumb.

smoothie

Foto: Smoothie bicolor cu babană – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
3 piersici
1 banană
1/2 linguriță pudră de scorțișoară
1 baton lung de scorțișoară
câteva păstăi de cardamom
60 g alune caju crude
200 ml lapte de orez
1 lingură miere
1 păstaie de vanilie
100 g zmeură
Pregătești așa:
Pui în robot piersicile decojite și tăiate felii, banana curățată și tăiată, semințele din păstăile de cardamom, mierea, alunele caju care au stat 1 oră într-un bol cu apă caldă, semințele din păstaia de vanilie și laptele. Procesezi bine, timp de câteva minute.
Repartizezi conținutul în pahare, deasupra pui piure de zmeură pasată cu blenderul și răcești smoothie înainte de a-l servi. Înainte de a oferi băutura spre consum, decorezi paharele cu batoane de scorțișoară.

Rețetă de Lubița Iancu, Galați

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!