Cockteil de fructe în cupă de pepene galben

Rețetă trimisă de Voichița Octavia Popescu, Bistrița

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2 porții
Pregătire: 20 minute

Cockteil de fructe în cupă de pepene galben

Îți trebuie:

  • 600 g pulpă pepene galben
  • 200 g pulpă pepene roșu
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 200 ml vin alb dulce
  • 200 ml zeamă de lămâie
  • 100 ml suc portocale
  • 500 ml apă minerală

Pregătești așa: 

Pui într-un vas 100 g pepene galben tăiat cuburi mici, 200 g pepene roșu tăiat la fel și dai la frigider. Amesteci 500 g pulpă pepene galben cu zahăr pudră și cu vinul alb dulce. Peste piureul de pepene galben, adaugi zeama de lămâie și sucul de portocale (stors proaspăt) și omogenizezi totul prin amestecare. La sfârșit completezi cu 500 ml apă minerală și pui la rece. Cockteilul îl aduci la masă într-o bol îcare ai pus cuburi de pepene galben și roșu, peste care torni piureul de pepene amestecat cu vinul alb. Poți decora cu spirale subțiri tăiate din cojile de portocale și de lămâie, înainte de a fi stoarse (le speli bine). Suplimentar, poți adăuga câteva cuburi de gheață, pentru a grăbi răcirea. Poți folosi pentru decor și gust și câteva frunze de mentă verde proaspătă.
Poftă bună!

Add Comment