Băutură răcoritoare de tomate și fructe

Această Băutură răcoritoare de tomate și fructe este foarte bună atât vara cât și în celelalte anotimpuri. Este consistentă, gustoasă, sățioasă și rapid de preparat.
Mango este unul dintre cele mai apreciate fructe tropicale. Acest fruct este fructul național al Indiei (consumat de peste 4000 de ani), Pakistanului și insulelor Filipine. Este aromat, cu un gust apreciat de toată lumea, folosit ca ingredient în salate de fructe, deserturi și chiar în unele mâncăruri.
Mango a fost cultivat de călugării budiști, fiind considerat sacru, deoarece se spune că Buddha obișnuia să mediteze sub un arbore de mango. Semințele de mango au fost aduse în Orientul Mijlociu, Africa de Est, apoi și în America de Sud. În prezent arborele de mango este cultivat și în unele state din America, precum Florida și California, clima de aici permițând cultivarea lui. Mango iubește foarte mult căldura, fiind sensibil la îngheț și temperaturi scăzute. Mango poate avea o formă ovală, rotundă sau ca o boabă de fasole și are în mijloc un sâmbure destul de mare. Fiecare fruct mango este acoperit de o coajă care este necomestibilă și trebuie îndepărtată.

bautura

Foto: Băutură răcoritoare de tomate și fructe – iStock

 

Îți trebuie:
1 mango copt, curățat, tocat mare
450 g tomate tăiate în jumătăți
1 pepene verde (cca 600 g), decojit, curățat de semințe și tăiat bucăți
450 ml suc de portocale
sucul și coaja rasă de la 1 lămâie verde
gheață
felii de portocală și lămâie verde
Pregătești așa:
Într-un blender sau robot de bucătărie se pune mango, tomatele, pepenele verde, sucul de portocale și sucul și coaja de lămâie verde. Se omogenizează.
Se umplu 4 pahare mari cu gheață pe jumătate. Se completează cu nectarul preparat și se ornează cu felii de portocale și lămâie. Se servește imediat.

Rețetă de Viorel Vrânceanu, com. Florica, jud. Buzău

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!