Băutură răcoritoare cu castravete

Băutură răcoritoare cu castravete, foarte ușor de preparat, delicioasă în zilele călduroase, dar nu numai atunci. Este o băutură sănătoasă pe care o putem prepara fără probleme.
Castravetele, se pare că și-a început răspândirea în lume plecând din India. Egiptenii și grecii l-au crescut pentru folosirea în alimentație. În Grecia există un oraș cu numele Siklon care înseamnă „orașul de castraveți„. Grecii au folosit castravetele nu numai pentru mâncare, ei îl foloseau și pentru scopuri medicinale.
Se spune că romanii au inventat propria metodă de cultivare a castraveților – i-au plantat în cutii pe roți care puteau fi transportate ușor dintr-un loc în altul pentru a primi suficientă lumină solară. Japonezii și chinezii făceau răsaduri de castraveți pe acoperișurile caselor în diferite vase, pe care apoi le plantau în grădini.
Castraveții sunt consumați în special în salate, dar pot fi murați, se poate face mâncare de castraveți murați cu carne sau fără carne, pot fi folosiți în prepararea unor sosuri.
Castraveții conțin foarte multă apă, conțin vitamina K, în coajă găsimi vitaminele A, C B1, B2, B3, B5, B6. După o zi epuizantă, castravetele (consumat cu coajă) oferă un plus de energie, asigurând necesarul de vitamine din complexul B şi electroliţi necesari refacerea organismului.

bautura

Foto: Băutură răcoritoare cu castravete – Arhivă City Publishing, SRL

Îți trebuie:
12 felii subțiri de castravete
4 felii lămâie
mentă verde
puțină rădăcină de ghimbir
2 linguri de miere
4-5 pahare de apă plată
gheață
Pregătești așa:
Într-o carafă, pui apa, feliile de castravete trecute prin blender, feliile de lămâie, menta și ghimbirul feliat fin. Lași 5 minute, apoi adaugi mierea și amesteci pentru dizolvare. Dai vasul la rece 5-6 ore. Înainte de servire, strecori și servești limonada în pahare înalte cu cuburi de gheață și decorate cu felii subțiri de castravete.

Pregătire: 15 minute; Răcire: 5-6 ore
Rețetă de Felicia Măciucă, Brăila

Din castraveți poți face și dulceață. Iată rețeta aici.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!