Batoane energizante cu musli și merișoare

Batoane energizante cu musli și merișoare, foarte ușor de preparat, sănătoase pentru întreaga familie, ținând cont că sunt făcute în casă. Le putem consuma ca desert, la servici într-o scurtă pauză sau la școală într-o scurtă pauză. Oricând sunt un dulce apreciat și consumat cu plăcere.

batoane

Foto: Batoane energizante cu musli și merișoare – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g musli cu fructe
70 g merișoare
40 g mix de fructe confiate
1 lingură semințe de in
90 ml unt de cocos
160 g miere
40 g fulgi de porumb
1 linguriță extract de vanilie
Pregătești așa:
Amesteci într-un bol musli cu merișoarele, semințele de in, fructele confiate și fulgii de porumb. Topești untul de cocos pe baie de aburi, până devine lichid. Torni uleiul de cocos peste amestecul cu musli și adaugi vanilia și mierea. Cu o paletă, amesteci foarte bine.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×20 cm. Torni compoziția obținută, o nivelezi bine cu o paletă și introduci tava în cuptorul încins la 170ºC, pentru 20-25 de minute, până devine aurie deasupra. Când e gata, scoți tava din cuptor și lași să se răcească.
Porționezi și așezi batoanele obținute între hârtii de copt. Le poți păstra la rece sau le păstrezi la temperatura camerei. Sunt delicioase!

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Și pentru că avem o rețetă de batoane ca desert, iată și alte batoane ca aperitiv: Batoane cu șuncă și ardei copt. Intră aici pentru rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!