Banane cu sos caramel

Banane cu sos caramel, un dulce de post, potrivit pentru mari și mici, un preparat rapid și delicios. Pentru că vom folosi la prepararea rețetei banane, să aflăm câte ceva de spre ele.
Bananele se găseau inițial în Asia de sud-est, în special în India. Ele au fost aduse în Vest de către cuceritorii arabi în 327 î.Hr. și, în cele din urmă, au ajuns în Lumea Nouă duse acolo de exploratori și misionari. Producția de banane în masă a început în 1834 și a început să ia avânt la sfârșitul anilor 1880. În ţări precum Uganda, Burundi sau Rwanda se estimează că există un consum de 450 kg pe an pe cap de locuitor, cel mai mare din lume. Ugandezii folosesc acelaşi cuvânt „matooke” pentru a descrie şi banana, şi mâncarea. În anul 2014, recolta de banane a lumii era estimată la valoarea de 31,4 miliarde de euro, fiind indispensabilă pentru hrana a mai bine de 400 de milioane de persoane.
Beneficiile bananelor pentru sănătate sunt deja cunoscute: previn anemia, constipaţia, depresia, arsurile gastrice, stresul, ulcerele şi sunt „hrană pentru creier”. În unele culturi asiatice sunt considerate chiar alimente holistice, cu puteri vindecătoare. Banane este un fruct foarte consistent, apreciat de cei mici, o gustare pe care nu o refuză nimeni.

banane

Foto: Banane cu sos caramel – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
3 banane
4 linguri frișcă vegetală
50 g ciocolată amăruie sau de menaj
2 linguri zahăr
3 rondele de ananas
coajă de portocală confiată (opțional)
Pregătești așa:
Caramelizezi zahărul într-o cratiță și stingi cu puțină apă. Amesteci încontinuu, până obții un sirop gros. Torni frișca și amesteci ușor.
Decojești bananele și le tai în felii pe care le adaugi în crema caldă. Repartizezi crema în boluri și razi deasupra ciocolată. Decorezi cu rondele de ananas și cu coajă de portocală confiată.

Pregătire 10 minute; Fierbere 5 minute
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!