Zacuscă de scrumbie

 

Rețeta trimisă de Larisa Frăsineacu, Iași

Zacuscă de scrumbie OK

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 2 zile și 25 minute

Îți trebuie:

  • 2 scrumbii
  • 1 lămâie
  • 50 g bulion
  • 2-3 lingurițe muștar
  • ulei
  • 2 foi de dafin
  • ienibahar

Pregătești așa:

Cureți scrumbiile, le scoți viscerele și le pui la desărat. Cu ajutorul unui cuțit foarte subțire, tai fileuri din fiecare pește. Învârți fiecare felie în forma unui melc și-l fixezi cu ajutorul unei scobitori. Freci bulionul și muștarul cu ulei până obții un sos roșiatic. Torni acest sos peste “melcii” din pește. Între bucăți pui foile de dafin, felii de lămâie (fără coajă și sâmburi). Condimentezi cu sare și piper după gust. Lași câteva zile la rece, pentru macerare.

 

Zacuscă de scrumbie pasi

Add Comment