Zacuscă cu linte aromată cu ienibahar

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg gogoșari roșii
1 kg vinete
3 kg de roșii
3 cepe roșii
1 praz
2 morcovi
400 g linte
300 ml ulei de floarea-soarelui
3 foi de dafin
1/2 linguriță de sare grunjoasă
1/2 linguriță piper mozaic boabe
5 boabe de ienibahar
Pregătești așa:
Speli vinetele, le coci, apoi le cureți de coajă și le lași într-o strecurătoare, să se scurgă tot sucul lăsat. Speli gogoșarii, îndepărtezi sâmburii și îi toci mărunt.
Opărești roșiile timp de 5 minute, în apă fierbinte, pentru a îndepărta coaja. Tai roșiile în patru și le pasezi puțin cu furculița. Pui roșiile pasate într-un vas adânc, călești ceapa tăiată peștișori și prazul rondele, pui morcovii rași, mai călești puțin, apoi adaugi gogoșarii tocați; călești totul 10 minute. Condimentezi cu piper și ienibahar boabe. Adaugi și vinetele bătute cu o spatulă de lemn.
Între timp, fierbi circa 15 minute lintea spălată în mai multe ape, apoi o adaugi în compoziție. Condimentezi cu sare și foi de dafin. Înainte de a pune zacusca în borcane, îndepărtezi boabele de piper și foile de dafin. Fierbi la bain-marie circa 45 de minute. Iei borcanele și le pui calde, între pături. Le lași până a doua zi.

Pregătire: 2 ore; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Margareta Bartha, Gherla, jud. Cluj

Intră aici și citește articolul despre ienibahar. Aici găsești o rețetă de pate de linte.

Add Comment