Vinete umplute cu ciuperci și ficat prăjit

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
3 vinete potrivit de mari
250 g ciuperci
250 g ficat prăjit
3 linguri de făină
2 căței de usturoi
1 ceapă mare
1 felie de pâine
1 legătură de pătrunjel verde
bulion
ulei
Pregătești așa:
Tai vinetele pe lungime. Le presari cu sare, apoi le lași circa o oră pe hârtie pergament să se scurgă. Dai vinetele prin făină, le prăjești în ulei încins și le lași din nou să se scurgă de grăsime pe o altă hârtie pergament. Scobești apoi vinetele cu o lingură, iar miezul îl așezi într-un vas termorezistent, uns cu ulei, și îl introduci la cuptor.
Umpli vinetele cu o compoziție preparată din ciupercile călite, amestecate cu miezul vinetelor, cu un cățel de usturoi pisat, ficatul tăiat mărunt, ceapa tocată și călită, pătrunjelul tocat mărunt și o felie de miez de pâine, înmuiată în lapte și stoarsă bine. Torni deasupra bulion și lași vasul la cuptor 15 minute.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă propusă de Crenguța Simion, București

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment