Vinete cu urdă, la cuptor

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
3 vinete mari
3 linguri făină
4 linguri ulei de măsline
100 g unt
200 g smântână
200 g urdă
100 g cașcaval tăiat cubulețe
2 legături mărar tăiat fin
2 ouă
50 g pesmet
sare, piper
Pregătești așa:
Speli vinetele, le tai felii și le opărești câteva minute în apă clocotită cu sare, apoi le lași 20 de minute la scurs. După ce s-au scurs bine, le treci prin făină și le prăjești în ulei. Din făină, unt și smântână, prepari un sos pe care îl fierbi aproximativ 5 minute. Potrivești gustul de sare și piper, adaugi urda, cașcavalul, mărarul, ouăle și omogenizezi. Într-o formă rezistentă la foc, așezi alternând straturi de vinete și sos de urdă. Deasupra presari pesmet.
Adaugi bucățile de unt. Introduci în cuptor, unde lași până începe să se rumenească.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Daniel Moldovan, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Intră aici  și vei găsi o rețetă specială.

Add Comment