Vinete cu prosciutto crudo la cuptor

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
400 g vinete
3 ouă
50 g parmezan
50 g brânză
300 g pâine
100 ml lapte
100 g prosciutto crudo
30 g pesmet
20 g făină
20 g unt, sare
ulei de floarea-soarelui
Pregătești așa:
Tai vinetele în fâșii subțiri de 1/2 cm. Le dai prin făină și le prăjești în ulei încins, până când își schimbă culoarea pe ambele părți. Ungi cu unt un vas termoizolant și presari pesmet peste tot. După aceea pui un strat de brânză și un strat de prosciutto crudo, vinete, pâine. Bați ouăle într-un castron, cu lapte și parmezan. Jumătate din compoziția de ou o adaugi în tavă peste stratul de prosciutto. Adaugi iarăși un strat de vinete și deasupra restul compoziției de ou, apoi razi parmezan.
Dai preparatul la cuptorul preîncălzit, timp de 30-40 de minute, la 180 de grade Celsius, până ce suprafața devine aurie. Lași să se răcească, apoi servești.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 30-40 minute
Rețetă de Florina Andreea Pasulischi, Timișoara

Intră aici și vei descoperi rețeta unui preparat deosebit.

Add Comment