Vinete cu ardei și brânză

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 vinete mari
2 linguri ulei de măsline
1 kg ardei roșu
500 g brânză de capră
100 g unt și pătrunjel
Pregătești așa:
Coci ardeii, îi cureți, îi presari cu sare și îi pui la scurs. Cureți vinetele de coajă, apoi le tai cubulețe pe care le pui la sotat în puțin unt topit. Într-un vas de ceramică de formă lunguiață, pui un strat de folie de plastic, lași folia să cadă și peste margini și formezi straturi: primul de ardei copt, al doilea de vinete, apoi ardei copt, brânza, pe care o tai felii, ardei copt, vinete, iar ultimul strat să fie de ardei copt. La final, pui uleiul de măsline deasupra.
Acoperi cu folia și pui vasul într-o formă mai mare, pe care o umpli cu apă până la jumătatea înălțimii vasului. Dai la cuptor să fiarbă în bain-marie 90 de minute. Apoi scoți vasul din cuptor și îl lași să se răcească complet. Răstorni conținutul și îndepărtezi folia.
Presari cu pătrunjel verde tocat.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 90 minute
Rețetă de Nicoleta Stancu, com. Slobozia, jud. Giurgiu

Intră aici și vei descoperi o altă rețetă cu vinete, ardei și brânză.

Add Comment