Turtițe de năut

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru turtițe:
300 g făină de năut
2 lingurițe chimen negru pisat
1 linguriță anason măcinat
6 linguri ulei, de preferință de susan

Îți trebuie pentru sosul de lămâi verzi:
3 lămâi verzi
70 g zahăr brun
1 ceapă
10 g ghimbir ras
2 căței de usturoi
fulgi de ardei

Îți trebuie pentru pasta 
de vinete:
1 vânătă
1 lingură ulei de măsline
1 cățel de usturoi
câte 1 lingură susan negru și pastă 
de susan
100 g cremă de tofu
1/2 legătură mentă
1 linguriță boia iute
sare și piper

Pregătești turtițele așa:
Amesteci făina de năut cu condimentele și sare după gust. Adaugi treptat 200 ml apă, amesteci și frămânți aluatul 5 minute. Îl împarți în 12 porții. Întinzi discuri cât mai subțiri, pe care le așezi în tavă, pe hârtie de copt unsă cu ulei. Le coci în cuptor, la foc mic.
Pregătești sosul așa:
Speli lămâile cu apă fierbinte, le tai cubulețe, le acoperi cu zahăr și le lași la rece 1 oră. Le amesteci cu usturoiul tocat, ceapa, ardeii și ghimbirul. Fierbi amestecul la foc mic, 20 de minute. La sfârșit, adaugi sare.
Pregătești așa pasta de vinete:
Încingi cuptorul la 200 ºC. Speli vânăta, o ungi cu ulei și o înțepi în mai multe locuri, cu furculița. O coci împreună cu usturoiul. Tai vânăta în două și scoți miezul cu lingura; pasezi miezul și usturoiul și le amesteci împreună cu pasta de susan, tofu, sare și condimentele rămase.

Add Comment