Turtițe de dovlecel

Foto: Mihai Nicolae

Turtițe de dovlecel

Rețetă de Florentina Diță, sat/com Măldăeni, jud. Teleorman

Preț: 9 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie pentru turtițe de dovlecel: 2 dovlecei medii, 2 morcovi, 2 cepe verzi, pătrunjel și mărar, 150 g brânză telemea, 2 ouă mari, 7-8 linguri pesmet, 2 linguri făină, sare, piper

Pregătești așa: Ai nevoie de robot și răzătoare ca să-ți ușurezi munca. Dacă nu ai robot, poți tăia legumele mărunt. Cureți morcovul și îl tai în bucăți mari, apoi îl pui în robot. Cureți ceapa, o tai jumătăți și o pui peste morcov. Pornești robotul și mărunțești bine totul. Dacă nu ai robot, tai legumele mărunt. Speli dovlecelul, îl cureți de coajă și îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Pătrunjelul și mărarul le toci mărunt, apoi dai și brânza prin răzătoare și le pui pe toate peste dovlecel. În castronul cu dovlecel, adaugi morcovul și ceapa mărunțite, spargi ouăle, pui făina și pesmetul, sare și piper după gust și formezi o compoziție omogenă. Încingi o tigaie cu ulei. Iei câte o lingură plină din compoziția cu dovlecel și ou și o pui în tigaie la prăjit. Lași la copt câte 3-4 minute pe fiecare parte. Când sunt rumenite bine, scoți turtițele pe un platou cu șervețele absorbante și le lași puțin la răcit.

Add Comment