Turtițe cu varză și cartofi

Foto: Turtițe cu varză și cartofi – Arhivă Burda România

Rețeta de turtițe pe care o prezentăm este o garnitură perfectă pentru cârnăciori. Gustul lor acrișor le recomandă fripturilor mai grase. Sunt foarte bune consumate și ca atare, fiind foarte sățioase. NU se fac deloc greu și sunt bune și atunci când sunt reci.

Varza murată este un alimente excepțional fiind o sursă excelentă de probiotice și vitamina C. pe vremeur marinarii au scăpat de scorbut (boala cauzată de lipsa cronică d evitamina C) pentru au încărcat pe vase butoaie cu varză murată.

Varza murată a fost descoperită de chinezi și se pare că prima dată a fost preparată acum mai bine de 5000 de ani. Murăturile în general, atâta vreme cât nu sunt foarte sărate, sunt un beneficiu uriași pentru sănătate, indiferent de anotimp.

Îți trebuie:
400 g cârnăciori proaspeți, de preferință din amestec de oaie și vită
4 cartofi
1/2 varză mică murată
1 ceapă
2 linguri ulei
50 g unt
chimen măcinat, piper, nucșoară
1 linguriță pudră 
de muștar
sare
100 g cașcavea
1 ou
Pregătești așa:
Fierbi cartofii decojiți, tăiați cubulețe. Călești în ulei ceapa tocată mărunt și varza spălată, tăiată fideluță. Zdrobești cartofii fierți și îi amesteci cu oul, chimen, piper, nucșoară, muștarul, apoi cu legumele pe care le-ai călit și cașcaveaua rasă. Formezi turtițe pe care fie le prăjești în unt amestecat cu ulei, fie le pui în tava unsă, la cuptor, la foc iute, pentru 20 de minute.

În alt vas, la cuptor, pui cârnăciorii, în prealabil înțepați din loc în loc. Le servești împreună, la un prânz pe care îl dorești sățios.

Pregătire 20 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Te-ar mai putea interesa și:

 

 

Add Comment