Turtițe cu semințe – foarte sănătoase

Rețeta de mai jos, Turtițe cu semințe – foarte sănătoase, este un preparat pe care vi-l recomandăm cu mare drag și care poate fi făcut de oricine.
Două dintre ingredientele folosite la acest preparat sunt făina de grâu și tărâțea de grâu. Iată câte ceva despre beneficiile grâului încolțit. Încă din cele mai vechi timpuri, grâul germinat a fost folosit în terapia naturistă, fiind privit şi acum ca un leac miraculos pentru renaşterea organismului. Boabele de grâu încolţit fac minuni pentru sănătate, adunând în ele cele mai bune substanţe folositoare organismului uman.
Pentru a simți beneficiile asupra organismului, cura cu grâu încolțit trebuie ținută între 7 și 10 zile. Pentru o cură de 7 zile, vei avea nevoie de aproximativ 3 1/2 kg de grâu, de preferință din surse cunoscute, pentru ca boabele să fie cât mai puțin tratate. Ai grijă să pui doar boabe întregi, să le elimini pe cele sparte, întrucât acestea se pot altera și strică și gustul celorlalte.

Foto: Turtițe cu semințe – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
2 căni făină integrală din grâu
1 cană tărâțe de grâu și de ovăz
½ cană mix de semințe de in, floarea-soarelui și dovleac
3 linguri ulei de măsline
½ pliculeț drojdie uscată
1 linguriță de sare
Pregătești așa:
Amesteci într-un bol făina cu tărâțele și drojdia uscată. Torni uleiul, apoi adaugi ingredientele uscate, cu excepția semințelor, apoi apă, până obții un aluat potrivit de tare, elastic și ușor umed. Frămânți aluatul un sfert de oră, iar spre sfârșit încorporezi în aluat semințele.
Lași aluatul să crească 30 de minute, într-un castron pe care îl acoperi cu un șervet curat și îl păstrezi într-un loc călduț. Din aluatul obținut modelezi turtițe pe care le coci într-o tavă, pe hârtie de copt, pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Rețetă de Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Citiți mai multe despre grâul încolțit aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!