Turte cu nuci și brânză de oaie

Maria Grigore, loc. Slobozia, jud. Ialomița

Îți trebuie:

  • 1 kg făină
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • drojdie cât o nucă
  • 300 g miez de nucă
  • 300 g brânză oaie (sfărâmată)
  • 100 g zahăr.

Pregătești așa:
Din făină, apă, sare, zahăr și drojdie frămânți o cocă care trebuie să se dezlipească de mâini. Lași la dospit 1 oră. În acest timp miezul de nucă, mărunțit, îl amesteci cu brânza de oaie și zahărul. Întinzi foi subțiri, de mărimea unei farfurii și pe fiecare foaie, întinzi compoziția și o împarți în jumătate. Presari marginea cu o furculiță. Coci la cuptor 30 minute până se rumenesc. Bunica le cocea la cuptor de pământ. Acest gust desăvârșit nu-l găsești la alte preparate. Vă doresc poftă bună cu această rețetă.



Add Comment