Trei aperitive bune pentru întreaga familie

Cu drag vă oferim trei rețete, Trei aperitive bune pentru întreaga familia: Pâine cu bere, Pizza napolitană, Cartofi în stil danez, toate speciale și foarte gustoase.

Foto: Pâine cu bere


Pâine cu bere

O rețetă simplă, care nu necesită frământare și nici timp de crescut. Combinația de praf de copt, bere și căldura cuptorului simulează efectul drojdiei – avantajul este că nu mai pierdem vremea așteptând să crească!

Preîncălziți cuptorul la 180° C. Într-un bol se amestecă cu o lingură de lemn 450 g făină, 3 lingurițe praf de copt, 1 linguriță sare, 2 lingurițe zahăr și 330 ml bere.
Se toarnă într-o tavă în care ați pus hârtie de copt și ați presărat puțin mălai. Se coace 
35 min. Se scoate din cuptor și se toarnă deasupra 2 linguri unt topit

Foto: Pizza napolitană


Pizza napolitană

O pizza napolitană adevărată va cere făină proaspăt măcinată din grâu italienesc, mozzarella di bufala din laptele bivoliței pe care o crești, de preferat, în propria curte și din roșii de tip San Marzano, de preferat și ele din propria grădină.

Ingrediente pentru maia:
1 pachet drojdie uscată
1 linguriță zahăr
½ cană de apă călduță
½ cană făină 000
Pentru aluatul final:
1 linguriță sare
1 cană apă călduță
3 căni făină 000
Pentru sos:
1 lingură ulei de măsline
1 cutie de roșii sau 3-4 roșii alungite, proaspete, fierte în apă pentru câteva minute și decojite
2-3 căței de usturoi
sare, piper
Pentru toppinguri:
1 pachet de brânză mozzarella di bufala
busuioc proaspăt
Opțional:
salam uscat, feliat foarte subțire
câteva felii subțiri de ciuperci
prosciutto și rucola de pus deasupra când pizza e gata
Preparare:
Într-o castron se face maiaua din ingredientele menționate mai sus și se lasă la crescut 15-20 de min., sau până când se dublează în mărime.
Într-un alt castron mai mare, se adaugă apă călduță, sarea, maiaua și treptat cele 3 căni de făină, amestecând totul cu un mixer. Mixați totul 15-20 de min. sau până aveți un aluat moale și elastic dar care nu se lipește de mâini. Lăsați la crescut 1 oră. După ce a crescut 1 oră, scoateți aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină și întindeți, împăturind aluatul. Acoperiți și mai lăsați la crescut 1 oră.
Între timp faceți sosul adăugând uleiul într-o tigaie și roșiile; lăsați pe foc 5 minute sau până dispare gustul de roșie crudă; adăugați usturoiul pisat, sare și piper după gust și mai lăsați pe foc 2 min.
După ce ați lăsat aluatul la crescut pentru a doua oară, împărțiți-l în 4 părți egale și mai lăsați la crescut încă 20-30 de minute. Preîncălziți cuptorul la temperatură maximă. Preîncălziți tigaia de tuci până devine foarte foarte fierbinte. Întindeți alutatul cu mâna pe masă, cam de dimensiunea tigăii. Presărați puțină făină în tigaie și imediat adăugați aluatul. Reduceți temperatura la mediu și lăsați puțin să se coacă aluatul.
Când începe să se coacă la bază, adăugați sosul de roșii, brânza și busuiocul și dați la cuptor 6 minute la foc mare, pe cel mai sus raft, cât mai aproape de sursa căldurii cuptorului, pentru a simula interiorul unui cuptor de lemne.

Foto: Cartofi în stil danez


Cartofi în stil danez

Curățați 1 kg cartofi și puneți-i la fiert, fără sare. Între timp, tăiați cuburi 200 g șuncă afumată. Curățați și tăiați 2-3 cepe.
Într-o tigaie, prăjiți șunca până se rumenește bine, aproape până arată ca jumările. Adăugați ceapa și lăsați la caramelizat, 15-20 min. Când au fiert cartofii, adăugați 50 g unt și lapte gras, după gust, sare și piper și faceți un piure. Serviți cu amestecul de ceapă și șuncă deasupra și cu un pahar cu vin.

Rețete de Viviana Blihoghe, www.moodsandcravings.com

Citește articolul despre pizza de aici.

Add Comment