Tortă de vinete

foto: Mihai Nicolae

Tortă de vinete

Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 30 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: 1 vânătă potrivită, 1 roșie, 1 ceapă, 1 linguriță de chimen măcinat, sare, 400 g brânză (dulce, telemea și de burduf, în părți egale), 1 lingură unt, 1 lingură ulei

Pregătești așa: Feliezi vânăta în lung, cât de subțire poți, pui feliile pe grătar și, când sunt gata, le pui într-un castron, precum petalele unei flori. Amesteci bine brânzeturile, untul, ceapa tocată mărunt și chimenul și potrivești gustul de sare. Pui jumătate din umplutură peste vinete, o presezi bine, apoi pui un strat de roșie tocată mărunt și din nou brânză, până la marginea castronului. Așezi deasupra platoul în care vei servi toarta, apoi întorci castronul, ținând bine atât castronul, cât și platoul. Scoți cu grijă castronul și îl dai la rece timp de 1 oră.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!