Tort vegetarian de conopidă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
175 g făină albă
75 g margarină
sare
1/2 linguriță boia dulce
1/2 linguriță cimbru uscat
3 linguri apă
Îți trebuie pentru umplutură:
1 conopidă mică
1 broccoli mic
1 ceapă
30 g margarină
1 lingură făină
250 ml lapte
75 g cașcaval
sare, piper
boia dulce
1/2 cub concentrat supă de legume
Pregătești aluatul așa:
Fră­mânți din ingrediente o masă omogenă, pe care o întinzi într-o formă unsă cu ulei. Înțepi cu o furculiță și coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 20 de minute. Buchetele de conopidă și de broccoli, respectiv ceapa tăiată rondele, le fierbi în apă sărată, circa 10 minute. Între timp, topești margarina și adaugi făina, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloașe. După ce făina a prins o culoare arămie, stingi cu lapte și cubul dizolvat în apă călduță. La final adaugi 50 g de cașcaval ras, sare și piper după gust.
Așezi legumele pe aluat, torni sosul peste ele și ornezi cu restul de cașcaval ras. Introduci vasul din nou în cuptorul preîncălzit și lași cam 10 minute, la foc domol. Pudrezi tortul cu boia dulce și lași încă 5 minute în cuptor, cu flacăra stinsă.

Pregătire: 30 minute; Coacere : 35 minute
Rețetă de Adrian Vanțiu, Cluj-Napoca, jud. Cluj

Aici vei găsi rețeta unui tort aperitiv ușor de făcut și delicios.

Add Comment