Tort din mazăre

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg mazăre 
(congelată)
1 ceapă
200 g pâine neagră
2 linguri ulei
2 linguri făină
300 ml lapte
nucșoară
curry
50 g caș ras
pătrunjel
4 ouă+1 gălbenuș
sare
ulei
Pregătești așa:
Tai pâinea felii, le dai prin ou bătut, apoi le prăjești în ulei. Iei o parte dintre felii și tapetezi un vas termorezistent. Tai ceapa mărunt și o călești în 2 linguri de ulei, apoi adaugi mazărea și pui sare. Separat, prepari un sos din ulei, făină, lapte, nucșoară, curry, caș ras și pătrunjel tocat. După ce se răcește, amesteci sosul cu mazărea și cu un gălbenuș. Răstorni sosul peste feliile de pâine date prin ou și acoperi cu feliile rămase.
Dai vasul la cuptor, la foc iute, aproximativ 25 de minute.

Pregătire: 45 minute, Coacere: 25 minute
Rețetă de Evantia Clinchevici, Călărași, jud. Călărași

Intră aici și vei găsi aperitive pentru cei mici.

Add Comment