Tort de cartofi, cașcaval și dovlecei

foto: MIhai Nicolae

Tort de cartofi, cașcaval și dovlecei

Rețetă de Felicia Măciucă, Brăila

Preț: 29 lei-8 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 1,5 kg cartofi, 500 g dovlecei, 50 g unt, 100 g cașcaval ras, 1 ceapă, pesmet, 3-4 linguri ulei, 1 ou + 1 gălbenuș, 150 g piept de pui afumat, 200 g cașcaval felii afumat, nucșoară

Pregătești așa: Tai dovleceii în felii nu foarte groase și, pentru a rămâne ușor crocanți, îi rumenești ușor în tigaie. În uleiul rămas rumenești ceapa tocată mărunt. Fierbi cartofii în coajă, îi cureți, îi pasezi și îi amesteci cu cașcavalul ras, oul, nucșoara, sare și piper. Îmbraci o formă de tort rotundă (cu pereții detașabili) cu hârtie de copt, iar fundul și pereții îi îmbraci cu piure de cartofi. Peste stratul de piure așezi un prim strat de dovlecei și ceapă, apoi un strat de felii de cașcaval, urmat de unul de piept de pui afumat, feliat. Acoperi cu piure, presând ușor cu dosul unei linguri. Presari pesmet și ungi cu gălbenuș și unt tăiat cuburi. Coci 30-40 de minute, până tortul devine auriu. După ce se răcește, tai după metoda tăierii oricărui tort. Este bun atât cald, cât și rece. Este sățios și merge consumat și ca aperitiv, dar și ca fel principal de mâncare. Pentru piureul de cartofi, poți folosi cartofi albi, deoarece aceștia sunt mai făinoși și iese piureul mai pufos.

Add Comment