foto: Mihai Nicolae
Tort cu salată de boeuf
Rețetă de Clementina Cojan, com. Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud
Preț: 25 lei-6 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 15 minute
Îți trebuie pentru blaturi: 4 ouă, 4 linguri ulei, 3 linguri smântână, 4 linguri făină, 1 plic praf de cop,t 2 linguri cu pastă de ardei, 1 conservă mică de mazăre, sare
Îți trebuie pentru umplutură: 1 piept de pui, 5 morcovi, 4 cartofi, 2 linguri cu spanac, 3 castraveți murați, 1 gogoșar murat, sare, piper, muștar, maioneză făcută dintr-un ou
Pregătești umplutura așa: Pui la fiert carnea, împreună cu morcovii și cartofii spălați. Când au fiert, lași să se răcească și tai cartofii și morcovii cubulețe. Îi amesteci apoi cu castraveții, gogoșarul, mazărea și maioneza. Potrivești gustul de sare și de piper. Dai salata la rece. Pregătești blaturile așa: Freci gălbenușurile cu uleiul, smântâna și făina. Adaugi și praful de copt. Încorporezi și albușurile bătute spumă. Împarți compoziția în trei. În două părți pui pasta de ardei, iar în cea de-a treia pui spanacul. Coci 3 blaturi (2 portocalii, 1 verde) în 3 forme cu diametrul de 15 cm, timp de 15 minute. Montezi tortul așa: Blat portocaliu, salată, blat verde, salată și blat portocaliu. Ornezi tortul cu maioneză și cu mărar. Dai tortul la frigider pentru 2 ore.