Tort aperitiv

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 roată de cașcaval (aproximativ 400 g)
3 felii subțiri de friptură rece
3 felii de pastramă sau mușchi file
3 felii de parizer de pui afumat
200 g unt
2 gogoșari acri
100 g brânză de vaci frecată cu verdeață
100 g măsline
Pregătești așa:
Întâi de toate, tai roata de cașcaval exact ca blatul de tort, în felii cât mai egale și cât mai subțiri. Așezi ca bază o felie de cașcaval, pe care o ungi generos cu unt. Așezi într-o formă de tort câte o felie de cașcaval, parizer, carne, pastramă, unse cu brânză între ele. Înlături cu grijă, cu vârful unui cuțit, surplusul de parizer și șuncă.
Glazurezi tortul cu brânză de vaci frecată și îl ornezi cu măsline tăiate rondele și cu gogoșar tocat.

Pregătire: 45 minute; Răcire: 30 minute
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Iată aici rețeta unui tort aperitiv deosebit.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!