Tort aperitiv cu patru creme

Un Tort aperitiv cu patru creme, este ceea ce vă oferim acum. Este spectaculos și în același timp delicios, numai bun pentru o sărbătoare în familie.

Foto: Tort aperitiv cu patru creme – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blaturile de pâine:
800 g făină
440 ml apă
14 linguri ulei
14 g zahăr
14 g sare
14 g drojdie uscată
Îți trebuie pentru crema de brânză cu verdețuri:
200 g cremă de brânză
100 g unt
50 g smântână
mărar, pătrunjel
ceapă verde
piper alb
sare
Îți trebuie pentru crema de brânză cu ardei:
200 g cremă de brânză
100 g unt
50 g smântână
1 ardei gras roșu
boia de ardei
sare 
Îți trebuie pentru crema de brânză cu somon afumat:
200 g cremă de brânză
100 g unt
50 g smântână
150 g somon afumat
1 lingură icre roșii
sare de mare
piper alb
zeamă de la o limetă
Îți trebuie pentru crema de mărar:
200 g cremă de brânză
100 g unt
50 g smântână
1 legătură mărar
sare de mare
piper alb
coaja rasă de la o limetă
Îți trebuie pentru decorul tortului cu somon afumat și mărar:
100 g cremă de brânză
8 felii brânză topită
2-3 linguri icre roșii
2-3 fâșii somon afumat
felii de lămâie
crenguțe de mărar
Îți trebuie pentru decorul tortului cu verdețuri și ardei:
100 g cremă de brânză
300 g mezeluri
100 g măsline verzi umplute
pătrunjel
ceapă verde
morcov
Pregătești blaturile din pâine (2 pâinici) așa:
Pui făina într-un castron și o amesteci cu drojdia. Adaugi apa călduță, uleiul, sarea și zahărul și amesteci cu o lingură de lemn, până se omogenizează și obții un aluat compact. Acoperi cu un prosop și lași la dospit până își dublează volumul. Când a crescut, presari făina pe masa de lucru, răstorni aluatul și frămânți ușor. Împarți aluatul în două. Pui aluatul în forma de tort cu margini detașabile, tapetată cu hârtie de copt și-l lași să mai crească 20-30 de minute. Dai la cuptor, la foc mediu, până se rumenește. Lași să se răcească, tai capacul de deasupra și îl îndepărtezi, apoi tai fiecare pâinică în trei blaturi egale. La final vei obține 6 blaturi. Cât stau pâinicile la cuptor, pregătești cremele pentru umplut.
Pregătești crema de brânza cu verdețuri așa:
Freci crema de brânză cu untul la temperatura camerei, apoi adaugi smântâna. Toci mărunt verdețurile și le adaugi peste crema de brânză. Asezonezi cu sare și piper alb, omogenizezi, apoi și lași deoparte. Atenție! Nu se păstrează la frigider, ci la temperatura camerei.
Pregătești crema de brânză cu ardei așa:
Freci crema de brânză cu untul la temperatura camerei, apoi adaugi smântâna. Toci mărunt ardeiul și îl adaugi în cremă. Asezonezi cu sare și boia de ardei. Poți folosi boia dulce sau iute, după preferințe. Omogenizezi.
Pregătești crema de brânză cu mărar așa:
Freci crema de brânză cu untul la temperatura camerei, apoi adaugi smântâna. Adaugi mărarul tocat mărunt. Pui și coaja rasă de la o limetă, apoi omogenizezi compoziția.
Pregătești crema de brânză cu somon așa:
Freci crema de brânză cu untul la temperatura camerei, apoi adaugi smântâna. Adaugi somonul afumat, tăiat fâșii. Mixezi cu ajutorul blenderului vertical, ca să faci pastă somonul, apoi adaugi zeama de la o limetă și o lingură de icre roșii.
Asamblezi torturile așa:
Pui pe un platou primul blat și montezi în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Pui peste el crema de brânză cu mărar și nivelezi. Așezi următorul blat și apoi crema de brânză cu somon afumat. Nivelezi. Pui deasupra ultimul blat și dai la frigider peste noapte. La fel procedezi și pentru tortul cu verdețuri și ardei. După ce au stat la frigider și s-au întărit cremele, îndepărtezi cu grijă inelele din jurul torturilor. Îmbraci ambele torturi cu un strat subțire de cremă de brânză.
Tortul cu cremă de brânză și somon îl îmbraci cu feliile de brânză topită. Decorezi cu trandafirași din somon și cu crenguțe de mărar. Deasupra faci o bordură din icre roșii. La bază decorezi cu feliuțe de lămâie. Tortul cu cremă de verdețuri îl decorezi cu mezelurile cu care faci o bordură la bază, apoi cu un rând de măsline feliate și deasupra un rând din frunze de pătrunjel. Deasupra faci trandafiri din mezeluri și morcovi, garnisești cu pătrunjel și presari frunzulițe de ceapă tocată.

Pregătire: 90 minute; Coacere: 45-50 minute
Rețetă de Ionel Arcea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Încearcă și rețeta de aici.

 

 

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!